Software Developer & Integratie Specialist

Papa, wat doe je nu eigenlijk voor werk als Integratie Specialist?

ThinkingTja, de vraag “Papa, wat doe je nu eigenlijk voor werk als Integratie Specialist”, zette me toch wel even aan het denken.

De jeugd van tegenwoordig is echt niet gek, overal om hun heen zijn computers, tablets en smartphones te vinden. Dit was niet het geval toen ik 8 was. Op dat moment had ik misschien al wel een Commodore 64 maar het kan ook zijn dat het een paar jaar later was. Ik weet het niet precies meer.

Maar om terug te komen op de vraag, hoe ga ik dat dan toch een kind van 8 jaar uitleggen dat ik systemen aan elkaar knoop en ze met elkaar laat praten? Ik heb eraan gedacht om iets op papier te tekenen aangezien een plaatje meer zegt dan 1000 woorden. Maar ik miste hier toch iets aan, ik wilde  op de een of andere manier laten “voelen” wat de mogelijkheden van integratie nu eigenlijk zijn. Hij moet zelf ervaren dat “THE SKY IS THE LIMIT” is op het gebied van software ontwikkeling.

Zou het niet gewoon heel erg leuk zijn als we samen een klein projectje zou maken. Ook goed voor de vader/zoon relatie en hopelijk vind hij het nog leuk ook. 🙂

Dus ik heb bedacht om onderstaand bouwpakket samen in elkaar te zetten en deze later aan te sturen via een computer, tablet of smartphone.

Robot Car Chassis

Ik wil dit gaan doen met het Microsoft .NET Micro Framework. Voor het moederbord  zit ik te denken aan een bordje van GHI Electronics of een Netduino, hier ben ik nog niet uit. Zodra ik deze keuze heb gemaakt zal ik deze post weer updaten.

Het experimenteerbordje komt net zoals bovenstaand bouwpakket ook van AliExpress en de bluetooth adapter komt van RedBearLab.

Wordt vervolgt 🙂

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *