Software Developer & Integratie Specialist

Slachthuis op alle internationale beursen!?

Slachthuis op alle internationale beurzenVind je het op dit moment ook lijken op een slachthuis op alle internationale beurzen en wellicht ook in je eigen portefeuille? Ben je totaal het vertrouwen kwijt in de beurs? Is al je winst die je had dit jaar volledig opgebrand met de laatste “flash crash”? Is het zelf zo erg dat je jezelf volledig hebt terug getrokken op de beurs en dus de beurs vaarwel hebt gezegd? Heel herkenbaar…..NOT.

Je hoort me absoluut niet beweren dat ik van de “flash crash” van 24 augustus niks hebt gevoeld. Hier heb ik namelijk wel degelijk iets van gevoeld, alleen is het verschil dat ik het heb kunnen managen. Ik heb dus even een korte periode wat minder tot geen winst gemaakt omdat ik verliezen vooruit heb kunnen schuiven om zo meer tijd voor mezelf te creëren om verliezen te kunnen neutraliseren.

De laatste paar weken moet ik eerlijk bekennen dat ik super enthousiast wordt op de beurs, aangezien de volatiliteit zo “hoog” is. En als de volatiliteit hoog is betekend dat automatisch dat opties duur zijn. En als opties duur zijn om te kopen, krijg je er dus automatisch ook een hoge prijs voor als je ze verkoopt. Door bepaalde optie constructies op de “juiste” momenten in de markt te zetten levert je dat een hele leuke cent op. Of het het juiste moment is geweest weten we natuurlijk alleen maar achteraf 🙂

Er is echter wel één groot nadeel van opties, en dat is dat opties behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn als je er niet zo goed bekend mee bent. Je kunt namelijk op serieuze verliezen komen te staan zonder dat je het van te voren in de gaten hebt. Begin daarom ook nooit met opties alvorens je precies op de hoogte bent hoe opties werken en wat je risico is alvorens je je trade inlegt in de markt.

Ik vind het daarom ook noodzakelijk dat je een goede opleiding hebt gevolgd alvorens je met opties begint. Je hebt immers je rijbewijs ook niet bij een pakje boter gekregen. Daar heb je namelijk ook een hoop rijlessen voor gevolgd alvorens je in staat was om het examen met succes te behalen. En dan te bedenken dat het nadat je je rijbewijs hebt gehaald het pas eigenlijk echt begint. Dat is eigenlijk met opties ook.

Je kunt er veel over lezen, iemand kan je het één en ander uitleggen, maar dit is allemaal niet voldoende. Je gaat het pas goed leren door de juiste combinatie van scholing en mentoring, iemand die over je schouders mee kijkt en je af en toe eens op je vinger kan tikken. Het is namelijk heel belangrijk dat je de juiste dosis discipline hebt en blijft houden. Daarom is die tik op de vingers zo belangrijk.

Mijn mentor heeft op dit moment een volledig nieuw mentoring programma opgezet. Heb je interesse laat het me dan weten, ik weet dat er nog een paar plaatsen vrij zijn. Vol is vol namelijk.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *